Brandbeveiliging

Een rookmelder waarschuwt u op tijd bij brand. Wanneer er rook en roetdeeltjes gesignaleerd worden gaat het brandalarm af. Is uw rookmelder aangesloten op een alarmsysteem dan zal de alarmcentrale direct worden gewaarschuwd. Want als er thuis brand uitbreekt, telt elke seconde. Het in huis hebben van een rookmelder kan levens redden, maar een goede werking is van het grootste.


Brandpreventie systeem

Knops installatietechniek en beveiliging biedt u in serie geschakelde rookmelders, waarbij u ervoor kunt kiezen om een rookontwikkelingsmelding via uw mobiele telefoon te krijgen.

 

Hoeveel rookmelders zijn er nodig

In het algemeen adviseren wij minimaal één rookmelder per woonhuisverdieping, keuken en cv-ruimte. Daarnaast in verblijfsruimtes, die uitkomen op een andere woonruimte – daardoor wordt namelijk een vluchtweg bewaakt. Voor in een appartement bevelen wij aan om rookmelders in de keuken, de hal en een paar (slaap)kamers te plaatsen.

Maar het is ook afhankelijk van uw specifieke woonsituatie. Vandaar dat wij altijd van tevoren samen met u bekijken wat het beste is. Op basis daarvan maken wij een beveiligingsvoorstel, dat op uw woonsituatie afgestemd is.

 


Het testen van de rookmelder

Het testen van de rookmelder is van groot belang voor een goede werking.

  • Vervang elk jaar de batterijen (indien deze niet is aangesloten op het elektriciteitsnet)
  • Maak de melder regelmatig stofvrij met een stofzuiger of plumeau.
  • Test de rookmelder regelmatig of hij nog werkt, gebruik hiervoor de testknop. Door de rookmelder te testen worden de sensor, het elektronische circuit, de batterij en het alarm gecontroleerd. Let op: als u de rookmelder test doe dit dan niet met open vuur.